Bakgrund
HögsbyLAN är Högsbys, och kanske även Kalmar Läns största LAN. HögsbyLAN hölls för första gången 2009 i matsalen vid Frövi Skolan. Sedan har namnet och LAN:et levt vidare.

Vad är ett LAN-party egentligen?
LAN står för Local Area Network. Vid ett LAN-party samlas människor med intresse för datorer och datorspel, för att koppla ihop sina datorer och mot internet för att tillsammans spela olika datorspel. Men det är inte bara själva spelandet som lockar, det är en unik upplevelse att träffa så många människor som delar ens intresse för datorspelande. HögsbyLAN lockar inte bara människor från Högsby, så det är även ett roligt tillfälle att träffa mycket nya människor. De yngsta deltagarna på HögsbyLAN brukar vara runt 12, de äldsta strax över 20.

Säkerhet
LAN-parties är evenemang som sällan råkar ut för incidenter. HögsbyLAN har aldrig tidigare haft problem med stökiga besökare, sabotage eller liknande – mycket tack vare vårt seriösa förebyggande säkerhetsarbete. Vi jobbar förebyggande med flera Crew-medlemmar/funktionärer som arbetar med förebyggande säkerhet. Vi har nolltolerans mot alkohol och droger och det är mycket lugnt och gemytligt. Självklart har vi tillstånd från myndigheterna för arrangemanget. Vi samarbetar med polisen, som ibland kommer till evenemanget och kollar till, för att skapa ett så tryggt evenemang som möjligt.

Informera ungdomarna
När ungdomar är på LAN så är det vanligt att de slarvar med hygien, sömn och mat. Eftersom det ofta blir varmt och torrt i lokalen så är det extra viktigt att man dricker ordentligt – hellre vatten än cola. Då mår man bättre och hela evenemanget blir roligare! Tyvärr kan vi inte erbjuda en jättevarierad kost på HögsbyLAN, men vi har en kiosk där man kan köpa bland annat Hemlagad mat, Billys pan-pizza och Toast samt vatten, läsk och kaffe, mm. Från Sporthallen är det bara några hundar meter till ICA som har öppet 09-21.

Sömn är väldigt viktigt för kroppen, även på LAN när man bara sitter still! Det är inte hälsosamt att spela dator en hel helg utan att sova, och vi ber er uppmana era barn att sova ordentligt varje natt kommer göra stor skillnad, och även gå ut och ta lite frisk luft och sträcka på benen med jämna mellanrum. På så sätt mår man mycket bättre, och allting blir mycket roligare. Det vet vi, vi har erfarenhet!

Arrangörer
Föreningen bakom HögsbyLAN är REGIOLAN (Org.nr 802458-2168). Vi som arrangerar HögsbyLAN är Dennis Svaleng och Sandra Svaleng med Crew. Vi är i 25-30-årsåldern och har själva LAN:at sedan vi var små och har arrangerat flera större LAN genom åren. Vi jobbar i stort sätt året runt med förberedelserna inför evenemangen. Under själva evenemanget hjälper ytterligare cirka 15-20 volontärer till med att göra evenemanget så bra som möjligt.

Kontakta oss
Kontakta oss gärna om ni har flera frågor eller funderingar. Vi hjälper även er gärna ifall ert barn behöver extra hjälp på evenemanget, till exempel större plats anpassat för rullstol etc.

Dennis Svaleng – Grafisk Design/ Allt i Allo
070-249 6025

Sandra Svaleng – Projektledare
076-833 9909

Hoppa till verktygsfältet