1. Evenemangs-info

1.1 HögsbyLAN 2014

Plats: Sporthallen, Högsby. Ingång vid Huvudentrén.

Börjar: Lördag den 15 Februari 2014 kl. 15:00

Slutar: Tisdagen den 18 Februari kl. 10:00 2014

Antal datorplatser: 140

1.2 Biljett Datorplats

200:- (fullt tillträde inkl. en datorplats) Eventpass: 50:- (fullt tillträde, men utan datorplats) Eventpass och Datorplats kan köpas på plats , men alla datorplatser kan vara upptagna.

1.3 Såhär fungerar incheckningen

Ta med eran biljett med koden på. Vi drar koden genom datorn och är den giltig så kommer ni komma in.

1.4 Nätverk och internet

Självklart kommer internet vara tillgängligt. Vi har fiberuppkoppling, dock kommer det vara begränsas till 100/100 Mbit/s för att förhindra överbelastning och andra störningar. Internetuppkoppling samt nätverksutrustning är sponsrat av Högsbynät.

1.5 Att ta med sig

förutom din dator och dina andra personliga tillbehörigheter måste du ta med dig: – Nätverkskabel, hur lång beror på plats till plats. Största avståndet till närmaste switch är cirka 5 meter, så vi rekommenderar att du har med dig en kabel på >5 meter för att vara säker. Har du en kortare kan du ta med den också och se vilken som passar bäst, eftersom det blir lite bökigt att ha en alldeles för lång sladd. – Förgrenare/strömdosa, eftersom du bara kommer få tillgång till ett strömuttag.

1.6 Att INTE ta med sig

Strömkrävande produkter som t.ex. microvågsugn, kaffebryggare, vattenkokare, kylskåp (även mini-kylskåp), brödrost, strålkastare. – Alkohol eller andra droger. – Sparkcykel, skateboard, kickbike eller liknande, som inte får användas inomhus. – Knivar, vapen eller andra skadliga föremål.

1.7 Datorplats-information

Varje plats är 83cm långt och 60cm djupt. Vanlig enkel stol kommer finnas på varje plats, men det är helt okej att ta med sig en egen stol, vilket vi rekommenderar (inte en fåtölj eller soffa dock). När ni kommer till LAN:et så va säker på att du tar rätt plats, det kommer ligga ett papper med namn på varje plats. Ifall du byter plats med någon annan så måste du meddela crew.

1.8 Mat, dryck och sömn

Tyvärr kan vi inte erbjuda en jättevarierad kost på HögsbyLAN, men vi har en kiosk där man kan köpa bland annat Billys pan-pizza, vatten,läsk, och kaffe mm. Från Sporthallen är det bara några hundra meter till Ica som har öppet 9-21. Finns även närliggande pizzerior. Det finns avskilda sovsalar (omklädningsrum) som är mörklagda.

1.9 Arrangörer

Dennis Svaleng & Sandra Svaleng – Projektledare ___ – IT-ansvarig_____ – Tävlingsansvarig samt våra underbara Crew-medlemmar…..

2. Föräldrarinformation

ska/vill ditt barn till HögsbyLAN? Då har du säkert en massa funderingar! Vi har samlat ihop en mängd bra information för er föräldrar. Vänligen klicka på länken nedan.

Föräldrarinformation »

3. Regler och villkor

3.1 Köpvillkor

Inträdespriset (datorplats) gäller endast för en person och EN dator samt EN skärm. Betalda biljetter återköpes ej. Sjukdom eller annan oförutsedd händelse ger inte rätt till återbetalning. Skulle evenemanget av något skäl ställas in kommer biljettpriset att återbetalas till den person som beställt biljetterna. Eventuella avbrott i el- eller datornät ger inte rätten till ersättning eller återbetalning av biljettpriset. Det kan hända att aktiviteter, turneringar och annat blir inställt av olika orsaker. Eventuell inställd eller utebliven del av evenemanget eller annan utfästelse ger inte rätt till ersättning eller återbetalning av biljettpriset.

3.2 Deltagande sker på egen risk

Deltagande i evenemanget HögsbyLAN sker på egen risk. HögsbyLAN ansvarar ej för deltagarnas personliga tillhörigheter och utrustning. Lämna inte små värdefulla saker obevakade! HögsbyLAN är inte ansvarig för deltagares eventuella ekonomiska förluster i samband med evenemanget, varken direkt eller indirekt, exempelvis el-problem eller motsvarande. Var person ska hålla HögsbyLAN samt samarbetspartner skadeståndslöst.

3.3 Regler ang. el & nätverk

Du får inte sätta upp en egen DHCP-server, extra switchar eller accesspunkter. Om en deltagares dator orsakar problem i nätverket (virus, attacker, m.m.) så förbehåller vi oss rätten att neka access till nätverket tills problemet är åtgärdat. Om personen i fråga vägrar eller kringgår nekandet av access har vi också rätt att avhysa personen från HögsbyLAN. Det är inte tillåtet att använda hemgjord elutrustning. Använd kablar och förgreningar av god kvalitet. Dåliga kablar och elutrustning kan orsaka brand och allvarliga skador på din utrustning. Dessutom orsakar undermålig utrustning jordfel som får de lagstadgade jordfelsbrytarna i elcentralerna att lösa ut. El- & nätverksutrustning får ej omkopplas. Varje deltagare måste ansluta en egen förgreningsdosa till ett av de eluttag som tillhandahålls av HögsbyLAN. Det är inte tillåtet att ta el från bordsgrannen eller något annat uttag. Detta är mycket viktigt för att belastningen ska blir rätt fördelad samt för att minimera jordfelen.

3.4 Förbjudna föremål

Strömkrävande produkter som t.ex. brödrost, microvågsugn, kaffebryggare, vattenkokare, kylskåp, strålkastare får inte medtagas. Alkohol och andra droger är förbjudet. Berusade och/eller på annat sätt påverkade personer släpps inte in. Även rökning är förbjudet inomhus. Ljudanläggningar eller högtalare får ej tas med. Använd hörlurar! HögsbyLAN har rätt att beslagta objekt vid upprepade regelbrott.

3.5 Åldersgräns

HögsbyLAN har ingen åldersgräns, men deltagare under 13 år skall ha målsmans tillstånd för deltagande på HögsbyLAN. Målsman ska informeras om dessa regler.

3.6 Övriga regler

Det är förbjudet att släppa in folk som inte har anmält sig eller betalat. Det är inte tillåtet att medföra eller framföra kickbike, sparkcykel, skateboard eller liknande inomhus. Kvarglömda saker sparas en vecka efter LAN:ets slut. Kontakta oss om du glömt någonting. Öppna lågor, såsom ljus, tändare, stormkök och liknande får ej användas inomhus. Skräp ska slängas i papperskorgar. Ingen utrustning, såsom projektorer, servrar och ljudanläggningar får vidröras. Du får ej vistas inom personalens markerade område. Rör ej andras saker utan dennes tillåtelse. Det är förbjudet att ta sig in eller försöka a ta sig in i andra lokaler i byggnaden än de som tillhör HögsbyLAN. Om en dörr är stängd/låst så ska den förbli det. Vid eventuella tveksamheter gäller personalens tillrättavisanden.

3.7 Åtgärder vid regelbrott

HögsbyLAN tar sig rätten att avvisa personer som inte följer reglerna. Vid upprepade regelbrott kan det bli aktuellt med en avstängning från framtida HögsbyLAN-event. Om du har några frågor angående våra regler kan du kontakta hogsbylanmedia@gmail.com eller prata med personalen på plats. Stöld och andra brott polisanmäls på plats.

Hoppa till verktygsfältet